Bullet journaling is de nieuwste en beste manier om je leven bij te houden. Een bullet journal is een persoonlijke agenda gecombineerd met een kalender en een organisatiesysteem, vergelijkbaar met een agenda of planner. Het is perfect voor iemand die precies weet wat hij nodig heeft – zoals velen van ons! De belangrijkste voordelen van het bijhouden van je leven met behulp van Bullet Journaling zijn: Je kunt zelf bepalen hoe je je leven bijhoudt. – Er is geen stress of druk omdat je niet alles hoeft bij te houden wat gedaan moet worden als je dat niet wilt. – Het dwingt je om prioriteit te geven aan de activiteiten en taken die het belangrijkst zijn in je dag in plaats van dingen te laten schieten tot een andere dag. Het helpt je georganiseerd te blijven, zodat je gemakkelijker je dagelijkse verantwoordelijkheden, verplichtingen en verbintenissen kunt nakomen. Je krijgt meer ruimte om te schrijven als je deze methode gebruikt dan wanneer je andere systemen gebruikt. Dit betekent dat je meer ruimte in je hersenen hebt voor alle nieuwe ideeën en verhalen die elke dag weer naar boven komen.

Bullet journal

Wat is Bullet Journaling?

Bullet journaling is een methode om een persoonlijk dagboek of agenda bij te houden, gecombineerd met een kalender en een organisatiesysteem. Bullet journaling is vooral populair bij millennials, die waarde hechten aan de digitale wereld en gedachten, ideeën en gebeurtenissen liever digitaal bijhouden, dan met de hand. Bullet journaling is een retro-methode voor het bijhouden van een dagboek die populair werd in het begin van de 20e eeuw. In die tijd werden dagboeken meestal met de hand geschreven, vaak voor langere tijd, en waren ze vaak vrij gedetailleerd en complex. Bullet journaling is een moderne vorm van het bijhouden van een dagboek. Je kunt een bullet journal gebruiken om je dagelijks leven bij te houden. Je kunt het gebruiken om je dagen te plannen, je projecten en verantwoordelijkheden bij te houden, en als een plek om gedachten en ideeën die opkomen te bewaren.

Waarom een bullet journal gebruiken?

 • Het is flexibeler dan traditionele planningsmethoden, waardoor u spontaner en creatiever kunt zijn bij het plannen van uw dagen.
 • Het helpt u uw taken te prioriteren en uw tijd efficiënter te beheren, zodat u uw dagelijkse verantwoordelijkheden kunt nakomen.
 • Het helpt je georganiseerd te blijven en je focus te vinden, zodat je meer vooruitgang kunt boeken met je projecten.
 • U kunt uw leven bijhouden op een manier die gemakkelijk te lezen en te volgen is.
 • Het is leuker dan een traditionele planner of kalender.

Georganiseerd worden voor een Bullet Journal

 • Koop een notitieboekje. Dit wordt je bullet journal. U kunt elk notitieboek of journaalsysteem gebruiken dat u verkiest.
 • Koop een pen/potlood. Je kunt een goedkope kopen bij Walmart of Target. Je zult lange tijd in dit schrift schrijven. Je wilt niet bang zijn dat je pen breekt.
 • Koop een liniaal en markeerstiften. Je zult de dagen, weken en maanden willen bijhouden, dus je kunt een liniaal gebruiken om de pagina's te markeren met vakjes voor elke dag, week en maand. U kunt online of bij uw plaatselijke boekhandel een set vinden met de maanden die u wilt bijhouden.
 • Koop wat Post-Its. Die kunt u gebruiken om dingen te markeren die u wilt bijhouden. U kunt voor elk soort item een post-it gebruiken om het boek te markeren. U kunt bijvoorbeeld één post-it gebruiken voor klusjes, één voor rekeningen, één voor notities van uw kinderen, enz.

Tips voor het starten van een Bullet Journals

 • Kies een notitieboek dat je leuk vindt. Als je zowel je leven als je gedachten bijhoudt, zul je het willen bijhouden in een boek met een plek voor beide.
 • De datum is belangrijk. Zorg voor een notitieboek met een datumgedeelte waarin je dagen, weken en maanden kunt bijhouden.
 • Maak een plan. Bepaal hoe je je notitieboek wilt indelen. Verdeel het notitieboek in dagen, weken en maanden. Maak de indeling zo groot als je wilt, zodat je ruimte hebt.
 • Beslis hoe je je pagina's wilt indelen. Er zijn tientallen verschillende methoden om je pagina's te organiseren, waaronder: Verticale, horizontale of verdeelde pagina's. Je vindt vast wel iets wat je mooi vindt.
 • Vul je pagina's. Voor elke sectie zul je de items willen opschrijven die je in die sectie wilt hebben (bijv. Dagelijkse notities, Schatten, Te doen).
 • Bullet Journaling kost wat tijd om eraan te wennen. Bereid je voor op succes door elke dag wat tijd in te plannen voor bullet journaling.

Wat je moet vermijden als je met een Bullet Journal begint

 • Sla de planningsfase niet over. Uw bullet journal is nutteloos als u niet weet hoe u het moet gebruiken.
 • Begin niet met een traditionele planner. Je moet eerst wennen aan de digitale wereld.
 • Koop niet veel tegelijk. Dit is een zuinige fout die veel mensen maken. In plaats van een kleine hoeveelheid dingen te kopen die je nodig hebt, verspil je uiteindelijk geld aan dingen die je niet nodig hebt.
 • Koop niet iets omdat het trendy of populair is. Je hebt iets nodig dat je echt gaat gebruiken. Iets dat je zal helpen om meer gedaan te krijgen.

Conclusie

Bullet Journaling is de perfecte manier om je leven bij te houden. Het is flexibel, gemakkelijk aan te passen en stelt je in staat om je leven met gemak bij te houden. Deze methode om je leven bij te houden is perfect voor mensen die zelf willen bepalen hoe ze hun leven bijhouden, die de digitale wereld waarderen, die georganiseerd willen blijven, die hun focus willen vinden, die meer ruimte willen hebben om te schrijven, en die hun leven willen bijhouden op een manier die makkelijk te lezen en te volgen is.

Nu je begrijpt wat Bullet Journaling is, waarom mensen het gebruiken, en hoe je met deze nieuwe gewoonte kunt beginnen, is het tijd om aan je eerste dagboek te beginnen.

Categories: Blogging