Plasma aansteker

Als u ooit een band heeft moeten doorsnijden of draad heeft moeten ontwarren, dan heeft u waarschijnlijk wel eens een handschroevendraaier gebruikt. Deze eenvoudige apparaten worden vaak over het hoofd gezien en als vanzelfsprekend beschouwd omdat ze zo gewoon lijken. Maar er zit zoveel meer achter deze kleine werktuigen dan je op het eerste gezicht zou denken. In feite kunt u een paar trucs met uw plasma-aansteker toepassen en hem tot 10 jaar lang laten werken zonder hem te hoeven vervangen. Hier zijn 5 manieren waarop u uw plasma-aansteker kunt maximaliseren om zo lang mogelijk veilig en voorbereid te blijven voor de komende jaren.

Houd hem schoon

Een van de belangrijkste dingen die u met uw plasma-aansteker kunt doen, is hem schoon houden. Als uw aansteker vuil of verontreinigd is, kan dat ernstige problemen veroorzaken, zoals het beschadigen van de gasvulcontainer of zelfs het onveilig maken van het apparaat zelf om te gebruiken.

Een vuile aansteker kan leiden tot smaken en geuren die u misschien onaangenaam vindt, en bovendien de levensduur van het apparaat verkorten. Het is eenvoudig om hem schoon te houden. Alles wat je nodig hebt is een kleine hoeveelheid ISO (iso = alcohol) en een zachte doek. Drenk de doek in de ISO en veeg vervolgens de hoofdonderdelen van uw aansteker schoon (niet de navulverpakking). Gebruik dezelfde doek om uw aansteker keer op keer schoon te maken totdat u tevreden bent met het resultaat. Deze eenvoudige reiniging zal ervoor zorgen dat uw plasma aansteker langer goed blijft ruiken en smaken.

Ververs de vloeistof regelmatig

Plasma-aanstekers gebruiken een speciaal gasmengsel dat helpt om de klus te klaren. Dit mengsel zorgt ervoor dat uw plasma-aansteker werkt en moet om de 6 maanden worden vervangen. Meestal hebben deze apparaten een garantie van 3 jaar op hun onderdelen en de vloeistof is een ander ding dat u vers kunt houden. U kunt dit doen door eenvoudig de vloeistof te vervangen.

Als uw plasma-aansteker goed heeft gewerkt en u geen onderdelen ervan hebt moeten vervangen, dan is het tijd om de vloeistof te vervangen. Dit kunt u doen door de oude vloeistof eruit te gieten en deze te vullen met nieuwe.

U kunt dit gemakkelijk doen door deze 3 stappen te volgen:

  1. Sluit uw aansteker aan op een stroombron.

  2. Open de vulklep aan de onderkant van de aansteker.

  3. Giet de oude vloeistof eruit en vervang deze door nieuwe.

Laat de aansteker niet onbeheerd achter.

Mensen gaan er vaak van uit dat een plasma aansteker, omdat het geen gevaarlijk apparaat is, niet met dezelfde voorzichtigheid behandeld hoeft te worden als een bijl of andere wapens. Hoewel dit voor veel gereedschap geldt, zijn plasma-aanstekers eigenlijk heel eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Dit kan ze gevaarlijker maken dan u beseft.

Een plasma-aansteker is slechts een klein apparaatje dat een vloeistof verbrandt. Deze vloeistof wordt in aanstekers gebruikt voor een verscheidenheid van toepassingen, zoals snijden.

De beste manier om elk gevaar van een plasma-aansteker te vermijden, is deze altijd buiten het bereik van kinderen en andere mensen te houden wanneer u hem gebruikt. Als u hem moet neerleggen om weg te lopen, zorg er dan voor dat niemand in de buurt komt. Plasma-aanstekers zijn betrouwbaar, maar als u iets zou overkomen, is het laatste wat u zou willen dat iemand per ongeluk uw aansteker zou gaan gebruiken.

Categories: Blogging